Anna-Maija

Ansioluettelo: LinkedIn

Valmistuin Tampereen AMK:n musiikkiteatterilinjalta vuonna 2018 ja kirjoitin Ebola the Musicalin osana valmistumistani. Sen kantaesitys oli TTT-klubilla Tampereella 13.12.2017.

Intohimokseni teatterin saralla on kiteytynyt komedia - erityisesti sen käsikirjoittaminen. Komediallisia esikuviani ovat mm. Monty Python, Ylvis, Rachel Bloom ja Melissa McCarthy. Keväällä 2018 olin käsikirjoittajaharjoittelijana MTV:n Kingi-musiikkikomediaohjelmassa ja tunsin oloni kotoisaksi. Haaveilen paitsi tv-komedian, myös komediamusikaalin kirjoittamisesta.

Aiemmalta koulutukseltani olen englannin, ruotsin ja norjan kielen kääntäjä. Olen suomentanut tv-ohjelmia, dubbauskäsikirjoituksia ja lauluja jo noin 15 vuotta. Yksi tulevaisuudenhaaveistani onkin suomentaa musikaaleja ja näytelmiä, mihin molemmat koulutukseni sekä työkokemukseni antavat mitä parhaimmat edellytykset.

Muita musiikillisia projektejani ovat perustamani bulgarialaista naiskuorolaulua esittävä ja maailmallakin menestynyt lauluyhtye Slavonic Tractor, sekä keskiaikakomediayhtye Räikkä, jossa soitan kampiliiraa ja jolle sanoitan lauluja. Lisäksi olen työskennellyt TAMKin musiikkilinjan tuottajana, edustanut Suomea kansainvälisessä musiikkikilpailussa Uzbekistanissa sahaa ja kanteletta soittaen, sekä sijoittunut toiselle sijalle ilmaoopperalaulun suomenmestaruuskilpailuissa. Rakastan matkustamista ja glitteriä.